Perhoskoirat.fi logo


Perhoskoirat.fi

Rotumääritelmä
Rekisteröintitilastot
Kasvattajahaastattelut:
Elpaho`s
Tinytails
Chaplin Line's

Galleria
Pentublogit:
Phalene Timi
Papillon Ciara
Phalene Dingo


Koirien hemmotteluhoidot

Näyttelykokemuksia ulkomailta
Ensimmäistä kertaa
Liettuan näyttely
Nevsky Winner 2008


Palautelomake
Info
Linkit
Syysleiri 2007

Ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä ulkomaillaOlen Anita Rintala ja asustelen täällä Lapinjärvellä, lähellä Kouvolaa. Kotona on 6 koiraa tällä hetkellä. Niistä on kaksi Papillonia, yksi Phalene ja kaksi Beaglea ja hännän huippuna yksi Ranskanbulldoggi. Ensimmäinen rotukoirani oli mäykky. Sen kanssa kävin näyttelyissä ja kokeissa. Tämä hurahtamiseni alkoi silloin ja se oli vuonna 1970. Sitä on nyt sitten jatkunut tähän päivään asti ja eipä tuota loppua näy. Kasvatan pienimuotoisesti ja kennelnimeni on Vekkinaaman. Rotuja joita nykyään kasvatan se ei enää kuvaa, vaan enemmänkin itseäni, heh. Ikää kun on jo siunaantunut 60.

Kerrottakoon tässä nyt aivan ensimmäisestä kokemuksestani ulkomaan näyttelystä. Oli vuosi 1991 ja olimme kaverini kanssa päättäneet lähteä Tallinnaan jossa pidettiin KV-näyttely. Molemmilla meillä oli mukana ranskikset, minulla uros ja kaverilla narttu. Aamulla ulos laivasta ja ankeaan satamaan. Takseja ei silloin oikein ollut, koska oli kova bensapula jne. Saimme kuitenkin kyydin Piritan suunnassa olevalle Velodroomin kentälle (lähellä Laululavaa).

Istuimme pienessä tihkusateessa ja ihmettelimme, josko siellä edes näyttelyä on. Ei ollut kehiä tehty ja ketään ei näkynyt. No, kyllä ne sitten tulivat ja laittoivat kehät kuntoon ja näyttely saattoi alkaa. 2-ryhmän koiria oli paljon ja kaikilla oli kuonokopat päällä. Vihaisia ne oli ja sai pelätä niitä. Meillä oli onneksi koirat häkeissä (olivat muuten ainoat häkit) joten ne olivat turvassa.

Tuli meidän rodun vuoro ja urokseni voitti kaikki urokset ja kaverin narttu voitti myös nartut. Omani oli VSP ja kaverin ROP, RYP-1 ja BIS-2! Paikalliset ranskisihmiset (ranskiksia oli aika paljon) tulivat ihmettelemään meidän koiria ja silloin tutustuin muutamaan kasvattajaan siellä. Vielä tänä päivänäkin on samat yhteydet sinne ja vaihdamme kuulumisia.

Tästä reissusta alkoi sitten nämä Baltian-reissut joita olen harrastanut aktiivisesti siitä lähtien. Tällä hetkellä olen matkanjohtajana näillä reissuilla ja niitä kerääntyy vuodessa 10-16, joten on siinä matkalaukku kovilla.:))

Seuraavaksi kerron ensimmäisestä Liettuan matkastani, joka oli vuonna 1993.

Kirjoittanut:
Anita Rintala


sivun alkuun
Lajiesittelyt: Terveys: Yhteistyössä:
Koirasuomi.fi
Rotukoirat.fiKirjoja aiheeseen liittyen:
Näyttelykoiran esittäminen
Koirasanakirja suomi-englanti-suomi ja koiranäyttelyopas
Koiranäyttelyyn!

Sivustolla esiintyvien kuvien ja muun materiaalin luvaton käyttö ehdottomasti kielletty!