Perhoskoirat.fi logo


Perhoskoirat.fi

Rotumääritelmä
Rekisteröintitilastot
Kasvattajahaastattelut:
Elpaho`s
Tinytails
Chaplin Line's

Galleria
Pentublogit:
Phalene Timi
Papillon Ciara
Phalene Dingo


Koirien hemmotteluhoidot

Näyttelykokemuksia ulkomailta
Ensimmäistä kertaa
Liettuan näyttely
Nevsky Winner 2008


Palautelomake
Info
Linkit
Syysleiri 2007

Match Show:tMatch Show, eli "mätsäri" on leikkimielinen ja epävirallinen koiranäyttely, jossa on luokat niin isoille koirille (yli 40cm), pienille koirille (alle 40cm) kuin pennuille sekä monirotuisille. Usein järjestetään myös veteraaniluokka sekä junior handler-kilpailu.

Match showhun saa osallistua koira, joka on asianmukaisesti rokotettu. Rokotustodistus on oltava mukana. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, se tapahtuu lähes poikkeuksetta aina paikanpäällä.

Mätsärin kulku on melko yksinkertainen. Koirakot menevät kehään ilmoittautumisjärjestyksessä kaksi koirakkoa kerrallaan. Kehäsihteeri kutsuu koirat kehään. Kehässä tuomari tutkii ja arvostelee koirat vuorollaan, pienet koirat arvostellaan usein pöydällä. Tuomari arvostelee myös koiran liikkeet, usein pyydetään ravaamaan ympyrä, suoraan edestakaisin tai kolmio. Koirat arvosteltuaan tuomari antaa paremmaksi katsomalleen koiralle punaisen nauhan ja toiselle sinisen nauhan. Molemmat koirat ovat jatkossa. Kun kaikki luokan koirat on jaettu punaisen ja sinisen nauhan saaneisiin, arvostellaan ne yhdessä, ensin siniset, sitten punaiset. Sekä sinisen, että punaisen nauhan saaneista tuomari sijoittaa n. 4-5 mielestään parasta koiraa, jotka palkitaan. Mätsäristä riippuen sijoitettujen koirien määrä voi vaihdella.


Jokaisen luokan parhaat koirat menevät lopuksi BIS eli Best In Show-kehään, jonka voittajaksi valittu koira on Best In Show-koira, eli koko mätsärin voittaja.

Match Show on erittäin hyvä harjoittelutilaisuus niin näyttelyitä varten, koiranpennun sosiaalistamiseksi kuin esiintymisvarmuuden lisäämiseksi esittäjällekin. Mätsärissä myös ei-niin-rodunomaisellakin yksilöllä on mahdollisuus pärjätä, sillä pääpaino arvosteluissa on siinä, kuinka koira liikkuu ja esiintyy. Lisäksi luonne ja yhteistyö esittäjän kanssa ovat oleellisia tekijöitä arvostelussa. Myös harrastuksena mätsärit ovat mukavaa virikettä sekä koiralle että omistajalle, yhteistyö kehittyy ja molemmat saavat aina lisää harjoitusta sekä mukavan ja tapahtumarikkaan päivän.

Kirjoittanut:
Melina Wiiskanta


sivun alkuun
Lajiesittelyt: Terveys: Yhteistyössä:
Koirasuomi.fi
Rotukoirat.fiKirjoja aiheeseen liittyen:
Näyttelykoiran esittäminen
Koirasanakirja suomi-englanti-suomi ja koiranäyttelyopas
Koiranäyttelyyn!

Sivustolla esiintyvien kuvien ja muun materiaalin luvaton käyttö ehdottomasti kielletty!